X

Mercedes розробив електромобіль з рекордним запасом ходу — перші фото

Инновационный электромобиль Mercedes станет своеобразным демонстрационным стендом разработок компании

Німецький автогігант Mercedes-Benz має намір укотре довести свою перевагу над конкурентами. Він заявив, що розпочав розробку електромобіля, який стане найефективнішим із коли-небудь створених і отримає величезний запас ходу. На підтвердження своїх слів, виробник опублікував два зображення моделі.

Майбутній електрокар розробили в рамках програми Vision EQXX, і він  отримав однойменну назву. До його створення інженери зі Штутгарта залучили групу фахівців із AMG High Performance Powertrain, у яких є досвід у розробці двигунів для болідів Формули-1. Головною особливістю електромобіля Мерседес стане його запас ходу, який перевищить показник у 1200 км.

За словами інженерів, досягти такого результату вони мають намір не за рахунок збільшення ємності акумуляторної батареї, адже це призведе до зниження продуктивності через збільшену масу, а за рахунок підвищення ефективності силової установки. Крім того, новинка отримає аеродинамічний кузов, виконаний у стилістиці спортивних машин. В основу ляже модульна платформа MEA. У рух новий Mercedes Vision EQXX приводитимуть два електромотори на постійних магнітах.

Читайте також:
Не кожен зможе: Mercedes-Benz придумав іспит для покупців G-Class