X

Mercedes створив “дірявий” EQC, щоб показати роботу електромобіля зсередини

Уникальный электромобиль на базе Mercedes EQC создали студенты компании, чтобы показать, как работает система зарядки и разрядки аккумулятора

Буквально вчора Mercedes показав екстремальну версію кросовера EQC,  підготовлену до суворого бездоріжжя, а сьогодні вже викотив нову модифікацію моделі. Її головною відмінністю є прозорі елементи на кузові, через які погляду відкривається «внутрішній світ» електрокара.

Створила цей варіант кросовера група стажерів компанії, що складається з 40 осіб. Вони розробляли його близько року, а на реалізацію ідеї пішов тиждень. Молодим фахівцям знадобилося 36 годин на те, щоб вирізати певні частини кузова і трохи більше, щоб встановити світлодіодні стрічки загальною протяжністю 15 метрів. Також вони використовували 50 метрів проводки і два мікроконтролера для підключення світлодіодів. Після завершення монтажу кузов був відшліфований і пофарбований.

Фінальний результат виглядає неймовірно стильно та інноваційно. Через підсвічені елементи можна подивитися на процес зарядки і розрядки акумулятора. Також всі дії виводяться на екран, встановлений у салоні авто. Крім того, на ньому можна подивитися пояснювальну лекцію і відео про роботу цієї системи. Концепт створений в єдиному екземплярі і в серію не піде, але творіння студентів варте уваги.

Читайте також:
Cтарый Mercedes-Benz 508D превратили в эпичный дом на колесах