X

Mini показала новий Aceman EV перед дебютом (відео)

Официальная премьера электрического кроссовера ожидается на автосалоне в Пекине

Mini опублікувала короткий відеотизер майбутнього електричного кросовера Aceman. Замаскований прототип новинки проходить останні етапи випробувань у пустелі. Дебют більшої та практичної альтернативи хетчбека Mini Cooper очікується 24 квітня на виставці Auto China у Пекіні.

Серійний Mini Aceman EV — це «м’якша» версія однойменного концепту, представленого влітку 2022 року. Від Cooper він відрізняється вищим кузовом та кутастими світлодіодними фарами. Пропорції типові для Mini з короткими звисами та закругленим склінням.

Габарити Aceman — 4075 х 1754 х 1495 мм. Він буде на 217 мм довшим, ніж Cooper. Це дозволить запропонувати більш просторий салон та містке багажне відділення. У той же час, будучи на 354 мм коротшим за Countryman, він буде більш спритним та маневреним.

Як підтвердили в компанії, Aceman буде доступний виключно з електричною силовою установкою. Тоді як інші моделі бренду доступні як з електричними, так і з бензиновими агрегатами. Ємність акумуляторного блоку складе 54,2 кВт•год, як у Cooper SE. Очікується, що моделі розділять 218-сильний двигун, який відповідатиме за передню вісь. Не виключено, що новий кросовер матиме комплектацію Aceman JCW з більш спортивним стилем та налаштуваннями шасі.

Згідно з офіційним прес-релізом, Mini Aceman дебютує «всього за кілька місяців». Виробництво розпочнеться у Китаї ближче до кінця 2024 року, але з 2026 року випуск Aceman налагодять на заводі Mini в Оксфорді, Велика Британія.

Читайте також:
Mini презентувала спортивний електричний хетчбек (фото)