X

Мінівен Geely Zeekr 009 блиснув оцифрованим салоном

Продажи нового люксового электроминивэна стартуют в первой половине 2023 года

Geely поділилася новою порцією інформації про люксовий електричний мінівен Zeekr 009. Рендери електричної новинки компанія опублікувала на початку серпня 2022 року. Варто відзначити, що Zeekr 009 зумів здивувати рядом дизайнерських рішень, які викликали суперечливі відгуки в автомобільному співтоваристві.

Не менш цікаво вирішено й інтер’єр. На опублікованих фото видно трирядний салон з окремими капітанськими кріслами у двох передніх рядах. Але головне — це маса екранів, які відповідають практично за все, від відкриття й закриття дверей та вікон до регулювання температури й захисту від сонячних променів. Вони вбудовані у всіх можливих місцях, включаючи двері. Окремий 15,6-дюймовий екран передбачено й для пасажирів другого ряду.

На ринку Zeekr 009 запропонують у шести- та восьмимісній конфігураціях. Для зручності пасажирів у всіх рядах передбачені підсклянники, а у підголівники вбудовані динаміки. Також вбудована бездротова зарядка для смартфонів.

При колісній базі у 3205 мм габарити мінівену становлять 5209 х 2024 х 1856 мм. Споряджена маса — 2830 кг. Автомобіль укомплектований двома електродвигунами, сукупною потужністю 534 к.с. Максимальна швидкість — 190 км/год. Заявлений запас ходу — 700 км.

Читайте також:
300 км за 5 хвилин: Geely представила інноваційну зарядку для електрокарів

Постачання Zeekr 009 заплановані на перше півріччя 2023 року. Відомо, що мінівен вже пройшов сертифікацію у Китаї. Вартість поки не оголошена.