X

Mitsubishi представила нове покоління кросовера ASX – фото та характеристики

Європейський підрозділ Mitsubishi Motors представив нове покоління компактного кросовера ASX. Новинка надійде у продаж у березні 2023 року.

Новий Mitsubishi ASX за фактом є перелицьованим Renault Captur. Від донора новинка відрізняється лише решіткою радіатора та шильдиками. Навіть колісні диски їй дісталися від кросовера французької марки. Автомобіль запропонують у шести кольорах кузова. Більш дорогим версіям буде доступний контрастний дах та 18-дюймові колісні диски.

У оснащення салону кросовера увійшла 7,0-дюймова цифрова панель приладів (у топових комплектаціях вона 10,25-дюймова) і мультимедійна система з аналогічним екраном. За доплату доступний екран на 9,3 дюйми з портретною орієнтацією. Їх можна підключити бездротовою мережею до Apple CarPlay або Android Auto.

ASX 2023 також отримав розширений пакет систем допомоги водію та асистентів безпеки. До них відносяться система попередження про зіткнення з функцією екстреного гальмування, утримання смуги руху, система виявлення пішоходів та велосипедистів, розпізнавання дорожніх знаків, контроль мертвих зон, попередження про перевищення швидкості та адаптивний круїз-контроль.

Моторна гама моделі також ідентична Renault Captur. Базовим для Mitsubishi ASX стане 1,0-літровий трициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 90 к.с. і 160 Нм крутильного моменту, який працює в парі з 6-ступінчастою механічною коробкою передач. Далі йде 1,3-літровий бензиновий турбодвигун, доступний з двома вихідними потужностями на 138 і 156 к.с., що працює у зв’язці з 12-вольтовою батареєю. Такий агрегат пов’язаний з 6-ступінчатою «механікою» або 7-ступінчатим «роботом».

Читайте також:
Розіграш Mitsubishi за донат для України

Також новий ASX отримає кілька електрифікованих версій. Зокрема, гібридний агрегат на основі 1,6-літрового двигуна, який доповнений двома електромоторами та батареєю на 10,5 кВтг. Цей силовий агрегат видає 157 к.с. потужності. У суто електричному режимі кросовер може проїхати до 49 км.