X

МММ – нова фінансова піраміда в автомобільному світі?

Индийская компания представила электрический суперкар мощностью 1000 л.с., но все непросто с этой новинкой

Індійський автопром розвинений добре. Найвідоміші компанії – Tata й Mahindra (їх продукцію можна зустріти і в Україні). Однак місцеві автовиробники не обмежуються випуском бюджетних моделей. Є компанії, які виробляють високопродуктивні автомобілі та інноваційні електрокари. Або хоча б заявляють про такі наміри.

Серед таких і компанія зі співзвучною відомій фінансовій піраміді назвою МММ. Щоправда, в цьому випадку абревіатура розшифровується в нешкідливу Mean Metal Motors. Компанію засновано у 2014 році, щоб підкорити досить вузький сегмент ринку. У 2015 марка анонсувала випуск гібридного M-Zero, але довести модель до конвеєра не вдалося. Хоча гроші від інвесторів взяли. Тепер індійський виробник вирішив просувати іншу новинку – повністю електричний суперкар Mmm Azani. Поки що все так само у вигляді 3D-візуалізації.

В основі електромобіля буде скейтборд-платформа з алюмінієвим шасі. У рух його приводитиме силова установка на 1000 к.с. і 1000 Нм крутильного моменту. Максимальна швидкість – 322 км/год, а на першу “сотню” знадобиться 2,1 с. Завдяки батареї на 120 кВт на одному заряді автомобіль зможе проїжджати до 523 км.

Читайте також:
Bugatti Chiron Super Sport — новий лімітований гіперкар

Знімків салону немає. Але обіцяно, що машину обладнають кількома дисплеями з ефектом доповненої реальності, власною операційною системою з можливістю бездротових оновлень і передовими асистентами, які працюватимуть на основі штучного інтелекту. За словами виробника, вартість суперкара буде як мінімум на 25% нижчою за європейські та американські аналоги. Терміни випуску новинки на ринок поки що не обговорюють. Прийом коштів від потенційних і наївних покупців вже відкрито.