X

Модельний ряд MINI поповниться кількома електрокарами: деталі проекту

Инновационные кроссоверы и трехдверный хэтчбек – далеко не все планы компании MINI на ближайшие несколько лет

Популярність кросоверів і позашляховиків на ринку не знижується і з кожним днем стає вищою. Також зростає попит на електромобілі. Слідуючи світовим тенденціям британська компанія MINI вирішила увійти в досі незвіданий для себе сегмент і поповнити свій модельний ряд двома новими повністю електричними кросоверами.

Крім того, компанія має намір випустити і компактнішу модель преміум-класу, яка кардинально відрізнятиметься від наявної лінійки виробника і отримає низку новітніх функцій. Імовірно, це буде тридверних хетчбек, який також отримає електричний привід. Новинки відкриють нову еру розвитку MINI і покладуть початок його переродженню.

Якщо ж подивитися на стратегію розвитку компанії детальніше, то стає зрозуміло, що абсолютно новим буде тільки один кросовер. Він приєднається до сегменту компактів. А другим стане MINI Countryman наступного покоління. Обидві моделі отримають електропривод, сучасні технології і будуть максимально орієнтовані на водія та пасажирів. Однією з їхніх головних переваг стане просторий і комфортний салон.

Читайте також:
Класичний Mini з двигуном від мотоцикла. Який він на вигляд (відео)

Однак, за словами глави MINI, повністю переходити на випуск електромобілів виробник не має наміру. Всі моделі випускатимуть як з електромоторами, так і з ДВЗ. Це пов’язано з тим, що бензинові і дизельні двигуни, як і раніше, актуальні і чимало автомобілістів не планують пересідати на електрокари. При цьому компанія приділить особливу увагу екологічності та економічності агрегатів.