X

На що здатний китайський електромобіль за 6000 євро

Выбираете новый электромобиль? А слышали что-нибудь про Redding? Мы тоже ни разу. Оказывается, производитель подготовил сразу две модели

Коли виробництво набирає обертів, слід очікувати, що вартість готової продукції знизиться. Китай — світовий лідер з виробництва і збуту електромобілів. У Піднебесній дедалі більше водіїв пересідає на EV, отже, вони дешевшають. Свіжий приклад — електромобіль Redding i3.

Компактний п’ятидверний хетчбек вийшов 3 420 мм у довжину, 1 500 мм в ширину, а висота дорівнює 1 570 мм. Колісна база становить 2 297 мм. Як неважко здогадатися, автомобіль не назвеш містким. Чого варто було очікувати за 6 300 євро?

Читайте також:
Електричний кросовер Chevrolet: 150 к.с. і запас ходу понад 300 км

Зрозуміло, за ці гроші якість оздоблювальних матеріалів далеко не на висоті. А дизайн… головна його перевага в тому, що він самобутній, адже так? А на передній панелі навіть є 9-дюймовий монітор інформаційно-розважальної системи.

На вибір запропонують дві модифікації. Базова здатна подолати зовсім вже міські 100 км, а дорожчий варіант здатний на 160 км. А для тих, кому і цього недостатньо, компанія запропонує ще більше.

Читайте також:
Перший електромобіль Volvo виходить на ринок

Компактний седан Redding i5 обійдеться вже в 9 700 євро, але розрахований на пробіг у 255 км на одній зарядці. Крім того, ця модель більша за хетчбек. Довжина/ширина/висота— 4 055/1 630/1 510 мм Колісна база, незважаючи на використання тієї ж платформи, збільшилася до 2 400 мм.

Дизайн і в цьому разі доволі своєрідний, хоча й відчувається ледь вловима схожість з Toyota Corolla попереднього покоління. Цікаво, що інтер’єр не переїхав з i3 — для i5 створили новий салон. Вам подобається? Ми ще не визначилися.