X

На дорогах помітили електрокросовер Fisker Pear за $30 000

Поставки клиентских автомобилей начнутся в 2024 году

У травні глава компанії Fisker Automotive Хенрік Фіскер пообіцяв, що перший прототип нового кросовера Pear буде готовий до кінця року. І судячи з фото та відео, зроблених минулими вихідними, слова він дотримав. Прототип Fisker Pear помітили на мосту у Лос-Анджелесі.

Кузов автомобіля обклеєний зеленою камуфляжною плівкою, а котиться він на 22-дюймових легкосплавних дисках із сімома спицями яскраво-зеленого кольору. Але наявність камуфляжу не заважає помітити схожість зі старшим Ocean, який надійде у продаж наступного року.

Зокрема, у кросоверів однаково оформлена передня частина кузова з тонкою світлодіодною смугою на носі та широким повітрозабірником. Також Pear дісталися такі ж тонкі розширювачі колісних арок із чорного пластику.

Але у нього більш коротка колісна база та звиси, та інша ніж у Ocean віконна лінія. За рахунок похилої лінії даху та вертикального заднього скла Pear здається більш спортивним. У той же час дизайн корми підтверджує наявність обіцяного раніше «вражаючого» обсягом багажного відділення.

Відомо, що габаритна довжина Fisker Pear складе 4,55 м. На ринку кросовер запропонують із заднім та повним приводом та двома акумуляторними блоками. Максимальний запас ходу становитиме 500 км. Також новинці обіцяно панорамний дах SolarSky, який поповнює заряд батареї під час стоянки. Протягом року за рахунок сонячної енергії кросовер зможе проїжджати від 2400 до 3200 км.

Серійне виробництво Fisker Pear налагодять на колишньому заводі General Motors в Огайо. Випуск кросовера довірили тайванській компанії Foxconn, яка являється найбільшим у світі контрактним OEM-виробником електроніки. Запуск виробництва заплановано на 2024 рік. Мінімальний річний обсяг — 250 000 одиниць.

Читайте також:
Fisker збільшить обсяги виробництва кросовера Ocean

Замовлення на Fisker Pear вже приймаються. Сума депозиту — 250 доларів. Цінник обіцяно у 29 900 доларів.