X

На шасі Scania 6х6 побудували потужну пожежну автоцистерну

Відомий чеський виробник пожежних автомобілів – компанія THT Polichka з міста Поличка піднесла різдвяний подарунок рятувальникам міста Гронов, що на північному сході країни. Це потужна пожежна автоцистерна САЅ 30/8500/510-S2R, виготовлена на повнопривідному шасі Scania P500 B6x6 HZ CP28L. Вона має повну масу 26 т. і габаритні розміри 9500 х 2550 х 3150 мм.

Кузовна надбудова, в основі якої лежить алюмінієвий каркас, обшитий алюмінієвими панелями, виготовлена на заводі фірми в місті Високе Мито – на тому самому підприємстві, де раніше випускали автобуси Karosa. Автоцистерна має запас води 8500 л і бак для піноутворювача на 510 л. Обидва резервуари виконані зі склопластику.

Машина комплектується насосом продуктивністю 3000 л/хв під тиском 1.0 MPa. Також можлива подача води під надвисоким тиском 4.0 MPa – 250 л/хв. Як додаткове обладнання пропонують висувну освітлювальну щоглу, лафетні стовбури на даху і на передньому бампері, з керуванням із кабіни, електрична лебідка самовитаскування, камера заднього виду, електронна система пінозмішення THTronico (0 – 6%), а також система управління надбудовою через СAN-шину.

Шасі Scania укомплектовано дворядною кабіною, розрахованою на перевезення бойового розрахунку в кількості 5+1 люд. Машину приводить у рух 500-сильний турбодизель, оснащений коробкою передач з автоматизованим перемиканням Scania Opticruise.

Читайте також:
Пожарные автомобили показали в необычном амплуа (видео)