X

Наскільки Skoda Scala відрізняється за ціною від Fabia та Octavia

Насколько долгожданный хэтчбек Skoda Scala оказался дороже Фабии и дешевле Октавии

Представлену в грудні минулого року Skoda Scala уже можно «зібрати» в офіційному конфігураторі. При цьому чеські ціни на модель дуже різняться від раніше опублікованих німецьких прайсів.

Мінімальна «домашня» вартість Skoda Scala становить 394 400 крон (15 400 євро). Стільки просять за версію з мотором 1,0 TSI і механікою в комплектації Ambition. Аналогічний варіант моделі в Німеччині обійдеться на цілих 6 тисяч євро дорожче.

Якщо порівняти ціни на Скала з Фабією в кузові універсал або базовою Октавією, то до останньої прайси на новий хетчбек виявляться значно ближчими. Skoda Octavia оцінена мінімум в 437 900 крон (17 000 євро), а вартість Fabia Combi стартує 298 900 крон (11 600 євро).

Вартість Skoda Rapid, на зміну якій, власне, і прийшла Scala, починається від 307 тисяч крон (12 тисяч євро), але обидві версії бюджетної моделі вже прибрано з чеського конфігуратора. Як видно, повноцінною заміною Рапіду Скала точно не стане, очевидно, новий хетчбек позиціюватимуть як доступніша альтернативу Октавії.