X

Не Camry: великий седан Toyota став крутішим і отримав сучасний салон

Большая Toyota Crown стала современнее и безопаснее, получив ряд передовых систем помощи водителю

Актуальне покоління легендарного седана Toyota Crown (15-те за рахунком), який в ієрархії стоїть вище за Camry, виробляють з 2018 року. За цей час модель навряд чи встигла трохи застаріти. Але виробник відреагував на трошки зменшений попит і провів позапланове оновлення, яке вилилося в серйозні зміни.

У результаті седан обзавівся трьома новими відтінками для кузова — Precious White Pearl, Precious Metal і Emotional Red II, а також двома комплектами ексклюзивних 18-дюймових колісних дисків. В іншому зовні він повторює попередника. Головні зміни відбулися в салоні Тойота Краун. Тут з’явилася нова мультимедійна система T-Connect SD з 12,3-дюймовим сенсорним дисплеєм і навігацією. Також в оснащення увійшов окремий блок керування клімат-контролем, а дефлектори обдування стали горизонтальними і змістилися під екран.

Крім того, розширено пакет Toyota Safety Sense, доповнено інструментом Driver Abnormality Response System. Він уповільнює авто або повністю зупиняє його, якщо водій втратив контроль. Також вперше було впроваджено систему придушення швидкості Curve Speed Suppression Function і доопрацьовано асистент Pre-Crash Safety. Тепер комплекс здатний розпізнавати пішоходів як вдень, так і в темний час доби.

Читайте також:
Новый Toyota RAV4 превратили в классический внедорожник (фото)

У рух нову Toyota Crown 2020 як і раніше приводить 2,0-літровий турбодвигун 8AR-FTS потужністю 245 к.с. Також новинка доступна в двох гібридних модифікаціях — з 2,5-літровим «атмосферником» A25A-FXS з віддачею 226 к.с. і з 3,5-літровим мотором V6 8gr-FXS на 359 к.с. Продаж оновленого задньопривідного седана Тойота вже стартував на домашньому ринку в Японії.