X

Нещасний SsangYong знайшов шлях до порятунку

В новую стратегию входят увольнение сотрудников и сокращение заработных плат плюс электрификация моделей

У грудні 2020 року SsangYong був змушений оголосити себе банкрутом. Концерн Mahindra, що має 75 відсотків акцій автовиробника, і сам зараз переживає не найкращі часи, змушений був припинити фінансові вливання в корейську марку. Надії на пошук інвестора для SsangYong також не мали успіху. Це і стало причиною ухвалення плану екстреного самопорятунку.

Він має допомогти компанії протриматися на плаву, а в ідеалі – вийти на прибуток. Нова стратегія передбачає звільнення частини співробітників і скорочення заробітної плати для решти плюс скасування соціальних пільг. Також план передбачає скорочення на 20% зарплат керівному складу. Водночас нових співробітників наймати не планують.

SsangYong Korando e-Motion

Крім усього перерахованого вище, виробник представив стратегію розвитку, що передбачає перехід на електромобілі. І одразу ж анонсував батарейного первістка. Ним стала електрична версія компактного кросовера SsangYong Korando e-Motion. На сьогодні існує тільки одне зображення електромобіля. Водночас технічних даних у компанії не озвучують.

Судячи із зображення, новий електрокросовер відрізнятиметься від Korando переднім бампером і яскравими акцентами на кузові. Продавати свій перший “зелений” автомобіль виробник планує на рідному ринку і пропонувати його європейським покупцям. Старт виробництва Korando e-Motion заплановано на серпень 2021 року.

SsangYong J100

Також у SsangYong показали, яким буде їхній наступний електромобіль, що існує поки що на стадії скетчів. Середньорозмірний брутальний кросовер отримав назву J100. Якщо плани виробника залишаться незмінними, модель дебютує вже наступного року.

Читайте також:
Великий позашляховик SsangYong за ціною Skoda Octavia може врятувати компанію