X

Nissan Ariya Electric: повний привід і пробіг понад 480 км

Компания Nissan представила новую глобальную модель – электрический кроссовер Ariya, рыночный дебют которого запланирован на 2021 год

Nissan активно рухається шляхом реалізації стратегії виходу з кризи, спровокованої скандалом із колишнім главою Карлосом Гоном. Як було заявлено, упродовж 20 місяців японська марка планує представити 10 нових моделей. Першим у низці прем’єр став представлений місяць тому кросовер Nissan X-Trail. Другим у “десятці” виявився електричний кросовер Nissan Ariya, прототип якого дебютував у жовтні минулого року в Токіо.

Серійний електрокар — практично точна копія концепту. Екстер’єр кросовера розроблено відповідно до нової фірмової філософії дизайну марки під назвою Timeless Japanese Futurism. На ринку Nissan Ariya планують пропонувати з переднім і повним приводом. Одномоторна версія оснащена електродвигуном, що видає 218 к.с. і 300 Нм крутильного моменту, а двомоторна має сукупну віддачу агрегатів 394 к. с. і 600 Нм. Для розгону з місця до 100 км/год передньопривідному кросоверу потрібно близько 7.5 секунд. Максимальна швидкість становить 159 км/год. Повнопривідний Nissan Ariya прискорюється за 5.1 секунди і розвиває «максималку» в 200 км/год.

Читайте також:
Nissan назвав дату дебюту нового кросовера Magnite

На ринку США електрокросовер запропонують в повнопривідній модифікації з батареєю на 65 і 90 кВтг з використовуваною ємністю 63 і 87 кВтг відповідно. Більший акумулятор зможе забезпечити пробіг до 483 км. Кросовер буде доступний виключно в п’ятимісному кузові з двома рядами сидінь. На вибір запропонують колісні диски діаметром 19 або 20 дюймів.

Салон Nissan Ariya Electric стандартно укомплектований 12.3-дюймовою панеллю приладів і такого ж розміру дисплеєм мультимедійної системи з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Також електрокросоверу дісталася система ProPILOT Assist 2.0 (трасовий автопілот).

На рідному ринку марки Nissan Ariya з’явиться в середині 2021 року. У США — наприкінці того ж року. На американському ринку мінімальний цінник електрокросовера, орієнтовно, становитиме 40 тисяч доларів.