X

Nissan Leaf 2018: перші офіційні зображення

Компания Nissan Motor обнародовала первые официальные изображения электромобиля Nissan Leaf следующего поколения.

За місяць до офіційної прем’єри Nissan Leaf 2018 модельного року, що відбудеться 6 вересня, компанія оприлюднила перший тизер електромобіля наступного покоління. Машину показали саме в профіль невипадково, оскільки тут особливу увагу приділили аеродинаміці. Форма кузова нагадує літакове крило в розрізі. Фірмовий відеоролик наочно показує, як повітряний потік обтікає каплеподібний за формою кузов.

Поки що точних технічних характеристик нового Leaf не розголошують. За попередніми даними, машина отримає вдвічі більший запас ходу, ніж нинішня модель – понад 500 км. І у це свою лепту вносить і зменшений аеродинамічний опір.

Nissan Leaf 2018: перші офіційні зображення

З точних відомостей про нову машину відомо, що вона отримає систему напівавтономного керування Pro Pilot, яку також запропонують і на новий кросовер Nissan Qashqai. Машина зможе автоматично їхати в межах смуги, прискорюватися і гальмувати.

Ще одна інноваційна система називається e-Pedal. Фішка її в тому, що водій може керувати розгоном і гальмуванням за допомогою лише однієї педалі – акселератора.
Нагадаємо, що Nissan Leaf сьогодні є найбільш продаваним електромобілем – реалізовано понад 277 тис. таких машин.