X

Nissan Leaf перетворили на прозорий катафалк

В Великобритании построили один из самых необычных катафалков. За основу был взят электрический хетч Nissan Leaf

Катафалк Nissan Leaf виробила невелика британська фірма Brahms Electric Vehicles на замовлення похоронного бюро Leverton and Sons Ltd. Автомобіль уже поповнив парк бюро і доступний в оренду поряд зі звичайними машинами.

Як відзначають у Leverton and Sons Ltd, гробовоз, зроблений із Ніссан Ліф, є першим повністю електричним катафалком у Великій Британії. Його пропонують тим клієнтам, які хочуть провести своїх родичів або друзів в “екологічно чистий останній шлях”.

При тому, що Nissan Leaf є компактним хетчбеком, під час перероблення він зберіг свої розміри: творці обійшлися без подовження кузова. Труна розташовується безпосередньо в самому салоні з лівої сторони (автомобіль є праворульним), при цьому завантажується він через одну велику скляну панель замість звичних дверцят. Таким чином, труна розміщена не позаду водія, а, по суті, поруч із ним.

Базою для катафалка стала дореформена версія Nissan Leaf. Така модифікація оснащувалася батареєю ємністю 24 кВтг, чого достатньо для подолання відстані майже в 200 км.