X

Nissan продемонстрував концепт футуристичного електричного мінівена Hyper Tourer

Презентация электрического минивена состоится в конце октября

Майбутня виставка Japan Mobility Show стане місцем прем’єри трьох електричних концептів Nissan. Раніше марка вже показала два із трьох шоу-карів. Третім буде Nissan Hyper Tourer, електричний мінівен, орієнтований на спільні подорожі. У ньому втілені японська гостинність та передові технології, включаючи автономне водіння. Ємний акумулятор та функція V2X (Vehicle-to-Everything) дозволять електровену за необхідності забезпечувати енергією будинки, магазини та офіси.

У футуристичному вигляді Nissan Hyper Tourer гладкі панелі переплетені з чіткими лініями, характерними традиційним японським уявленням про красу. Діагональні переходи на боковинах забезпечують кращу аеродинаміку. Біла смуга навколо кузова виконує функції передньої та задньої оптики. Доповнюють стильний образ аеродинамічні колісні диски з малюнком куміко.

Просторий салон організований за принципом вітальні: в режимі автономного керування передні сидіння розвертаються на 360 градусів. У розпорядженні пасажирів задніх сидінь портативний дисплей для перегляду контенту, керування навігацією та аудіосистемою. Робити це може й штучний інтелект. Відстежуючи ваші біометричні показники, включаючи мозкові хвилі, серцебиття, дихання та навіть потовиділення, AI підбере музику та освітлення, яке відповідає вашому настрою.

Створити такий просторий салон дозволила технологія Nissan EV Technology Vision: твердотільна батарея та всі дрібні компоненти інтегровані у конструкцію автомобіля. У підлозі встановлено плоску світлодіодну панель, яка відображає зображення русла річки та неба. Верхня консоль прикрашена японськими візерунками куміко та коуші.

Мінівен оснащений передовою системою повного приводу e-4ORCE, яка забезпечує плавне та рівномірне прискорення та гальмування. Технічні подробиці про агрегати, що використовуються в ній, стануть відомі під час офіційної прем’єри.

Як повідомляється, на виставці у Токіо концепт з’явиться у своєму реальному вигляді. Відвідувачі шоу матимуть змогу побачити його вже в день відкриття, 25 жовтня.

Читайте також:
Оновлений Nissan X-Trail підключили до сервісів Google