X

Номінант акції «Автомобіль року в Україні 2017»: Ford Mustang

Ford Mustang претендує на звання «Легковий автомобіль 2017 року в Україні» та перемогу у номінації «Купе/кабріолет».

Американська легенда в європейській версії доступна українцям у двох кузовах – купе та кабріолет.

В Америці FordMustang складають уже понад півстоліття, і практично кожне з поколінь стає мрією багатьох людей, які поважають в автомобілях потужність, швидкість і ураганну динаміку. Але тільки нинішнє, шосте, покоління Форд Мустанг почали офіційно поставляти в Європу.

Причому європейці, як і українці, можуть обрати з двох варіантів кузова (купе чи кабріолет), а також двигунів – 2,3-літровий турбований, знайомий за FordFocusRS потужністю 314 к.с., і старий добрий 5-літровий американський атмосферник із неймовірними 418 кіньми під капотом і тягою в 530 Нм. Незважаючи на різницю в літражу, обидва мотори демонструють високу динаміку – розгін 5,8 і 4,8 секунди до сотки, максимальну швидкість – 234 і 250 км/год відповідно. З таким запасом потужності легко стерти в пил покришки на старті (тим паче, що на більш потужній версії існує спеціальний режим для дрифту), а ще – почути приємний рик мотора під час розгону і басовите бурчання при скиданні газу. Всі версії оснащені 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Салон спорткара по-американськи суворий, але зручний для швидкого драйву. Машину можна максимально підлаштувати під настрій і драйверські амбіції власника. Для цього Мустанг має кілька режимів їзди – Normal, Sport+, Track і Snow/Wet. Вони відрізняються програмами ESC, трансмісії, підсилювача керма й акселератора. Окремими кнопками можна послабити втручання ESP, а також обрати один із трьох режимів роботи підсилювача керма (Normal, Sport і Comfort).

Крім того, оцінити свої успіхи зі швидкого подолання трас можна за допомогою додатка TrackApps. Він дає змогу вивести на приладову панель секундомір, фіксує час розгону до 50, 100 і 200 км/год або проходження чверті милі, перевантаження під час розгону чи дрифту, довжину гальмівного шляху тощо.

Проголосувати за цей автомобіль Ви можете тут.