X

Номінант акції «Автомобіль року в Україні 2017»: MINI Countryman

MINI Countryman претендує на звання «Кросовер/SUV 2017 року в Україні» та перемогу у номінації «Малий кросовер».

Компактний міський кросовер MINI Countryman тільки-тільки пережив реінкарнацію. Він став більшим і отримав безліч сучасних систем безпеки та комфорту.

Новий MINI Countryman на вигляд не сильно відрізняється від попередника – кузов зберіг свою об’ємність і квадратність, а загальні риси залишилися впізнаваними. Зміни зачепили переважно лицьову частину машини – фари втратили фірмової округлості.

Зате за габаритами кросовер став помітно більшим – довжина додала одразу на 200 мм, а ширина – на 30 мм. Водночас на кілька міліметрів зросла відстань між осями, в результаті чого побільшало місця в салоні, а також у багажнику. Об’єм останнього тепер становить 450 л. При цьому інтер’єр змінився і візуально: інакше оформлено передню панель, інше кермо і новий 8,8-дюймовий дисплей мультимедіа (останній, щоправда, передбачено лише за доплату).

Головним нововведенням MINI Countryman стала поява гібридної версії – Cooper S E Countryman ALL4. До речі, це взагалі перший гібрид в історії марки. Ця версія оснащена 224-сильною установкою, в основі якої лежить 1,5-літровий бензиновий двигун на 136 сил і 88-сильний електромотор. На одній електротязі гібрид МІНІ проїжджає 40 км і витрачає в середньому 2,1 л пального на 100 км пробігу. Звичайні мотори, безумовно, нікуди не поділися: в гаму увійшли чотири традиційні ДВЗ. Це бензинові агрегати об’ємом 1,5 л (136 к.с.) і 2,0 л (192 к.с.), а також 2,0-літровий дизель (150 і 190 к.с.). Стосовно трансмісії, їх три – 6-швидкісна механіка і автомат на 6 або 8 ступенів.

Опціонально кросовер можна доповнити модернізованою системою повного приводу All4 і адаптивними амортизаторами.

Проголосувати за цей автомобіль Ви можете тут.