X

Номінант акції «Автомобіль року в Україні 2017»: Renault Kadjar

Renault Kadjar претендує на звання «Кросовер/SUV 2017 року в Україні» та перемогу у номінації «Компактний кросовер».

Абсолютна новинка на ринку компактних кросоверів Renault Kadjar створена на перевіреній платформі альянсу Renault-Nissan, але відрізняється яскравим французьким дизайном.

Назва Renault Kadjar (читається як Каджар) утворилася з двох складових. Перша частина свідчить про чотири тягові колеса, друга співзвучна одразу двом французьким словам – «спритність» і «раптова поява». Отже, Renault Kadjar є кросовером, який поєднує в собі маневреність і динаміку. Щоправда, повний привід задіяний у ньому не завжди. Базові версії Renault Kadjar задовольняються передніми тяговими колесами.

Каджар завдовжки 4,45 м і 1,6 м заввишки входить до класу С-SUV і дещо перевищує за габаритами свого співплатформника Nissan Qahsqai, а за наявності простору всередині може посперечатися і з моделями класом вище. З позашляховиками його ріднить кліренс 200 мм, пластиковий обвіс із боків і сталевий захист картера двигуна. Кросовер комплектується одним із трьох двигунів. Дизельні об’ємом 1,5 і 1,6 л набирають 110 і 130 кінських сил відповідно. Бензиновий турбодвигун має скромніший об’єм – лише 1,2 л, але непогану потужність – 130 к.с. Коробки передач – як механіка, так і автомат.

Renault Kadjar дуже практичний – об’єм його багажника становить 472 л, і це за умови перевезення п’яти пасажирів. Якщо заднє сидіння скласти, то виходить рівний майданчик, на якому можна перевозити вантажі до 2,5 м завдовжки.

Як і в більшості Renault, в моделі Kadjar застосована зручна ключ-картка. Крім того, візитівкою салону є величезний дисплей мультимедійної системи R-Link. У салоні – приємний дизайн і якісні матеріали оздоблення. Серед приємних особливостей – змінний колір підсвічування приладів, висувний фаркоп, асистент паркування і багато іншого.
Renault Kadjar складають на європейському заводі в Іспанії.

Проголосувати за цей автомобіль Ви можете тут.