X

Нова Лада Нива з обличчям Toyota RAV4 офіційно стала на конвеєр

Рестайлинг принес внедорожнику не только более свежий дизайн, но и новое имя – Lada Niva Travel

Виробництво оновленого позашляховика вже почалося. Першим автомобілем, що зійшов з конвеєра, стала Lada Niva Travel у виконанні Off-road. Одразу варто відзначити, що новий позашляховик Лада має неоднозначний вигляд – дизайнери надто очевидно надихалися світовими зразками.

Посвіжілий позашляховик отримав нову передню частину кузова в стилі Toyota RAV4 зі збільшеною трапецієподібною решіткою радіатора, новим бампером і звуженою оптикою. Змінилися виштамповки на капоті і передніх крилах. Накладки на колісні арки і бічні молдинги можуть бути чорними або пофарбованими в колір кузова. На кормі — новий бампер і світлодіодні ліхтарі з новою графікою, але колишньою формою. Модифікація Off-road відрізняється від стандартної шноркелем і позашляховими шинами.

Щодо частини салону Лада Нива 2021 змін немає, він залишився колишнім. Підкапотну начинку також вирішили залишити без уваги. Нова Lada Niva комплектується 1,7-літровим 80-сильним бензиновим двигуном. У пару агрегату йде п’ятиступінчаста механічна коробка передач і повний привід.

Нагадаємо, що серійно Lada/Chevrolet Niva випускають із 2002 року. В основі позашляховика лежить ВАЗ-2123. Як Lada Niva він був вперше представлений 22 роки тому. Попередню модернізацію модель пережила в 2009 році. Тоді позашляховику трохи підправили зовнішність і салон.

Читайте також:
Лада Нива опять удивила: канализация под капотом и потенциальная коррозия