X

Нова Mazda6 отримала 5 зірок Euro NCAP 2018

Новая Mazda6 2018 года успешно прошла испытания Euro NCAP и получила высшую оценку – 5 звезд в последней серии тестов. Это первая Mazda, которая достигла столь высокой оценки в соответствии с новыми, более строгими, стандартами безопасности Euro NCAP.

Ключем до успіху нової Mazda стало збільшення жорсткості полегшеного кузова SKYACTIV-Body та розширений пакет передових технологій безпеки i-ACTIVSENSE, котрі призначені допомагати водію визначити потенційні ризики та зменшити ймовірність пошкоджень чи отримання травм, а також поліпшення захисту пішоходів.

Читайте також:
Краш-тест водородного кроссовера Hyundai Nexo и еще 6 авто (видео)

У чотирьох категоріях тестів, які передбачає рейтинг Euro NCAP – «Захист дорослих пасажирів», зокрема водія, «Захист дітей», «Вразливі учасники дорожнього руху» (безпека пішоходів) та «Пристрої, що гарантують безпеку», нова Mazda6 покращила або показала такий самий хороший результат, що був досягнутий її попередницею в 2013 році.

Показник нової Mazda6  в категорії «Захист дорослих пасажирів» покращився на 3% до 95%, що є значним досягненням в даному тесті, з максимальною кількістю балів, набраних за фронтальні зіткнення з нерухомим автомобілем, а також за бокові зіткнення з перешкодами з обох боків та за бокове зіткнення зі стовпом.

Показник в категорії «Захист дітей» зріс на 14% до 91%, максимальні бали отримали лобові та бокові зіткнення. Отримані 66% в категорії «Вразливі учасники дорожнього руху» відповідають результатам попередньої моделі, а в категорії «Пристрої гарантування безпеки» нова Mazda6 демонструє неймовірні 73%.

Технології активної безпеки і-ACTIVSENSE нової Mazda6 були покращені та розширені такими функціями: оновлений адаптивний круїз-контроль з функцією Stop&Go (MRCC), покращена система адаптивного світлодіодного освітлення (ALH), технологія підтримання дозволеної швидкості руху та функція Auto Hold. Ефективність захисту пішоходів також була покращена за рахунок змін у конструкції капоту.

Вражаюча динаміка, лінійний рух, прогнозоване прискорення та гальмування, а також точне кермування  також стали важливими факторами в досягненні новою Mazda6 5-ти зірок Euro NCAP. Зберігаючи драйвовий характер автомобілів Mazda та не зраджуючи філософії Jinba Ittai – єднання водія та автомобіля, інженери та конструктори Mazda створюють ще більш безпечні автомобілі для зниження ризику аварій та попередження потенційних пошкоджень автомобіля, пасажирів та інших учасників дорожнього руху.