X

Нова модель Lamborghini здивувала дизайном в ретростилі і крутим салоном

Возрожденный суперкар Countach дебютировал на выставке The Quail: A Motorsports Gathering в итальянской Сант-Агата-Болоньезе

Чутки про відродження легендарної моделі Lamborghini Countach з’явилися задовго до її прем’єри. Після чого послідували численні тизери. І ось, нарешті, на виставці The Quail: А Motorsports Gathering в Сант-Агата-Болоньєзе автомобіль показали у всій красі.

Дива не сталося — відомий виробник суперкарів не став розробляти Countach з нуля, а просто взяв в ролі донора іншу модель — Lamborghini Sian з гібридною силовою установкою. Іншими словами, гучні заяви виявилися черговим маркетинговим ходом.

Однак новий Lamborghini Countach LPI 800-4 має цікавий вигляд. Говорячи про екстер’єр, можна сказати, що він натхненний ретротематикою і окремими елементами нагадує класичну модель, яка вперше стала на конвеєр у 1974 році. Але загалом автомобіль не можна назвати повноцінною реінкарнацією через суттєві стилістичні відмінності.

Наприклад, вигнуті передні стійки кузова — у класичного варіанту вони були прямими. Повторити Countach досконально не вдалося, найімовірніше через обмежений бюджет, оскільки, щоб випрямити стійки, потрібно було б серйозно взятися за структуру кузова і його аеродинаміку. Немає у сучасної версії і  знаменитих складаних фар оригіналу, що потрапили під заборону.

І якщо з екстер’єром все більш-менш зрозуміло, то в салоні у цих двох автомобілів взагалі немає нічого спільного. Ефектний інтер’єр Lamborghini Countach LPI 800-4 практично повністю запозичений у Sian. З відмінностей – тільки інша форма повітроводів, 8,4-дюймова система мультимедіа з новою графікою та інша оббивка сидінь.

У рух Lamborghini Countach LPI 800-4 приводить 6,5-літровий V12, що видає 780 к.с. і 720 Нм. Ще 34 к. с. і 35 Нм крутильного моменту додає електродвигун, вбудований в семиступеневу роботизовану коробку передач. Привід — повний.

Новий Countach LPI 800-4 випустять лише в 112 екземплярах. За попередньою інформацією, у всіх цих суперкарів вже є власники, і це незважаючи на те, що Lamborghini не озвучувала вартість моделі. Попередньо, йдеться про 2 мільйони євро. Перші автомобілі покупцям почнуть доставляти в першому кварталі 2022 року.

Читайте також:
Lamborghini попрощалась с Aventador и своим лучшим двигателем выходом особой модели