X

Нова Skoda “велосипед” на базі Scala (фото)

Skoda показала модель, которая оказалась наиболее интересным автомобилем производителя. Правда, сама компания имеет довольно условное отношение к новинке

Хетчбек Skoda Scala став основою для незвичайного родстера Skoda Slavia. Саме так називався велосипед 1895 року. Сам же автомобіль підготовлений студентами Skoda Academy в єдиному екземплярі.

Від оригіналу незвичайному “спорткару” дісталася хіба що передня частина кузова та двері. Задні сидіння зникли, а передні замінили перегоновими ковшами. Колісні диски тепер на 20 дюймів. У задній частині з’явився акуратний спойлер і масивні обтічники за двома кріслами, які тягнуться до кришки багажника.

Усередині зберегли колишню передню панель, але на консолі з’явився додатковий дисплей із другорядними налаштуваннями. Кермове колесо Skoda Octavia 2020 в цьому інтер’єрі має чудовий вигляд. За головами водія і пасажира розташовані спікери аудіосистеми потужністю 2250 Вт. Це багато.

Видно, що автори незвичайного автомобіля намагалися не надто заглиблюватися в зміни технічної частини. Тому не тільки 150-сильний і 7-ступінчаста DSG залишилися на місці,  із платформою теж нічого не робили. Хоча, коли дивишся в профіль, хотілося б бачити укорочену колісну базу, а двері, яких залишилося тільки дві, можна було зробити довшими.

Читайте також:
Сколько стоит Skoda Octavia A8 в Украине и когда можно купить

Хоч там як, але Шкода Скала ще ніколи не мала такого незвичного вигляду. Як правило, напрацювання студентів Skoda Academy не добираються до серійних автомобілів. Але в теорії виробниче втілення Skoda Slavia могло б стати конкурентом доволі успішному родстеру Mazda MX-5.

Можливо, чеський виробник зважиться продовжити експеримент і зуміє нас здивувати? Бажано з таким самим різнобарвним підсвічуванням знизу. Зверніть увагу, колеса всередині також світяться — круто, правда?

Читайте також:
Как выглядит самая дешевая Skoda Octavia 2020: фото и подробности
136