X

Нова Toyota GR Yaris отримала 8-ступінчастий автомат та ралійний салон

В Европе продажи новинки начнутся летом 2024 года

На автосалоні у Токіо відбулася прем’єра Toyota GR Yaris 2024 року. Хот-хетч дещо змінився зовні та технічно. Зокрема, дизайнери замінили колишній передній бампер на новий з характерними повітрозабірниками. На кормі з’явилися нові світлодіодні ліхтарі, з’єднані світловою смугою.
У салоні — нова панель приладів діагоналлю 12,3 дюйми, як у GR Corolla. Екран мультимедійної системи залишився незмінним, але дещо зміщенний та нахилений до водія під кутом 15 градусів.

У Toyota, інтер’єр нового хот-хетчу називають ралійним. Тому перемикач Start/Stop та кнопка «аварійки» перенесені так, щоб до них можна було дотягнутися з пристебнутими ременями безпеки. Сидіння водія також на 25 мм нижче, ніж раніше.

Але найбільше придбання GR Yaris 2024 — нова восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Спеціально розроблена фахівцями Toyota вона відрізняється відсутністю подвійного зчеплення. У компанії її називають «прямою автоматичною коробкою передач». Також хот-хетч доступний з колишньою шестиступінчастою «механікою».

«Двопедальні» GR Yaris оснащені спеціальним радіатором та кермом із підкермовими пелюстками. Крім того, вони на 18 кг важчі за «механічні», але повинні швидше зриватися з місця.

Також «гарячому» хетчбеку доопрацювали 1,6-літровий трициліндровий турбомотор. Зокрема, збільшено тиск безпосереднього впорскування, встановлені нові легкі поршні та датчик тиску повітря на впуску. Потужність модернізованого мотора — 300 к.с. при 6500 об/хв. Максимальний крутний момент у 400 Нм доступний у діапазоні від 3250 до 4600 об/хв. Під капотом попередника він видавав 268 к.с. та 370 Нм.

На європейському ринку новий Toyota GR Yaris з’явиться влітку 2024 року. Ціни поки не оголошені.

Читайте також:
Гібридний ліфтбек Toyota Prius названо найкращим легковим автомобілем Північної Америки 2024 року