X

Нова Toyota RAV4 перетворилася на забутий кросовер (фото)

Кроссовер Toyota Venza возвращается. Теперь модель больше похожа на внедорожник, а в своей основе использует компоненты Toyota RAV4

У той час, коли кросовери ставали дедалі популярнішими, але ще не здавалися абсолютним вибором більшості, виробники експериментували з дизайном і форматами. Мінівени потроху втрачали покупців, але люди все ще потребували практичного автомобіля. Так в 2008 році з’явилася Toyota Venza.

Платформа Тойота Камрі давала змогу запропонувати просторий салон, а модний стиль кросовера допомагав розширити цільову аудиторію. У 2017 році виробництво моделі припинилося. Доволі скоро про автомобіль всі забули, але незвичайний SUV отримав продовження в особі Toyota Venza 2021 модельного року.

Цей автомобіль виявився ледь зміненим кросовером Toyota Harrier, представленим для японського ринку. Нагадаємо, раніше ця модель була Lexus RX із логотипами Тойота. А нині автомобіль створено на платформі Toyota RAV4, те саме стосується і Venza 2021.

Новий Harrier вийшов дуже стильним і незвичайним автомобілем, той же ефектний дизайн демонструє і Тойота Венза. Кросовер отримав вузькі передні фари і суцільну вузьку світлодіодну смужку на місці задніх ліхтарів, що допоможе швидко ідентифікувати модель вночі.

Читайте також:
Зменшений Toyota RAV4 побачили на тестах (фото)

Архітектура салону Venza 2021 в цілому дісталася від РАВ 4, але всі елементи тут унікальні. У базовій версії на передній панелі встановлено сенсорний монітор мультимедіа діагоналлю 8 дюймів. У топовій версії з’явиться вже 12-дюймовий екран в парі з дисплеєм на 7 дюймів у приладовому щитку.

Предусім новий кросовер Тойота вирушить у США. Там модель запропонують з єдиною силовою установкою (222 к.с.) на базі бензинового двигуна 2.5 і двох електромоторів — по одному спереду і ззаду. Таким чином, новинка отримала повнопривідну конфігурацію.

Читайте також:
Camry на максималках: Toyota показала крутий седан

Для Harrier запропоновані й інші варіанти: дволітровий “атмосферник” на 171 к.с. і дві додаткові гібридні модифікації потужністю 178 к.с. і 218 к. с. можливо, гаму Venza надалі розширять за рахунок цих силових установок.

Також новинка із часом може перетворитися на глобальну модель. Актуальні тенденції дають зрозуміти, що кросовери стануть тільки популярнішими. Якщо американський запуск моделі буде вдалим, європейські покупці також зможуть отримати нову Вензу. У США купити Toyota RAV4 можна приблизно за $25 000. Старший Highlander обійдеться приблизно в $35 000. Якраз між ними і розташується новий кросовер.

Читайте також:
Сравниваем китайскую и японскую Toyota Land Cruiser (фото)
136