X

Новітній Duster 2022 повністю розсекречений з сучасним дизайном

В Европе продажи обновленного бюджетного кроссовера стартуют в сентябре 2021 года

Румунський підрозділ Renault, нарешті, оновив компактний кросовер Dacia Duster. Автомобіль отримав низку змін як в екстер’єрі, так і в технічній частині.

Перше, що впадає в око – новий колір кузова під назвою Arizona Orange і змінені фари з Y-подібними денними ходовими вогнями. Схожі ми бачили у нових Logan і Sandero третього покоління.

Кросовер Ducia Duster 2022 — це перший автомобіль в лінійці виробника, якому дісталися світлодіодні передні поворотники. Світлодіоди також висвітлюють номерний знак автомобіля. Таке рішення дало змогу знизити споживання електроенергії. Говорячи про зовнішні зміни, варто також відзначити радіаторну решітку з хромованими вставками, новий задній спойлер, ліхтарі з ефектною графікою і колеса.

У салоні Дачіа Дастер 2022 з’явилася нова інформаційно-розважальна система з 8,0-дюймовим сенсорним дисплеєм. Є підтримка Android Auto і Apple CarPlay. Для більшої зручності водія і пасажирів були замінені підголівники, спереду з’явився широкий підлокітник, який можна пересунути. Всередині — простір для зберігання дріб’язку і пара USB-портів.

Але основні зміни зачепили технічну частину. Тепер новий Дастер доступний з шестиступеневою роботизованою коробкою передач EDC (Efficient Dual Clutch) з подвійним зчепленням. Щоправда, така коробка пропонується в зв’язці тільки з 150-сильним бензиновим двигуном. Для інших моторів — TCe 90, TCe 130 і dCi 115 – запропонована колишня механічна коробка. Привід — передній або повний.

Також у кросовера буде двопаливна версія ECO-G 100, що працює на бензині і скрапленому газі LPG. Коробка — шестиступенева механічна. Привід — тільки передній. За заявою виробника, Дастер з ГБО зможе запропонувати ту саму вантажопідйомність, що і базова модель, і на 9,5% менший рівень шкідливих викидів. У Європі продаж оновленого бюджетного кросовера стартує у вересні 2021 року. Надалі схожа програма оновлень очікується і для українського Renault Duster.

Читайте також:
Збільшену версію Renault Duster показали на патентних зображеннях