X

Новітній ЛуАЗ “Волинь” з електромотором: що це за позашляховик

Возрожденный автомобиль получил электромотор и выдвижные задние фонари

Український позашляховик ЛуАЗ-969, який випускався на Луцькому автомобільному заводі з 1966-го до 1992 року, був популярним як всередині країни, так і за кордоном. Він вважається першим масовим автомобілем підвищеної прохідності із заднім мостом на підключенні, випущеним у СРСР. “Волинянка” мала кілька модифікацій, основні відмінності яких зводилися до переробленого екстер’єру. При цьому силові агрегати були майже ідентичними.

До наших днів позашляховик не дожив, але це не означає, що дизайнери не можуть фантазувати над тим, який би він міг мати вигляд у XXI столітті. Своє бачення ЛуАЗа майбутнього показав Тимур Даутов. Він опублікував кілька рендерів на своїй сторінці в Instagram. Автомобіль вийшов доволі цікавим, стильним і футуристичним. Дизайнер зберіг йому характерну незграбну зовнішність, при цьому наділивши модель сучасними рисами.

Машина отримала витягнуту передню частину, світлодіодну оптику, приховані дверні ручки, камери замість дзеркал заднього виду і аеродинамічні колеса, взуті в “зубасті” шини. На задніх крилах видно лючок, за яким ховається роз’єм для зарядки. Тобто новий ЛуАЗ “Волинь” став електромобілем, що досить несподівано. Родзинкою проекту стали складані задні ліхтарі.

Салон моделі показали лише на скетчі, і то частково. Передня панель має аскетичний вигляд і виконана в мінімалістському стилі. В оснащення увійшло односпицеве кермове колесо з невеликим круглим екраном по центру і мультимедійна система, дисплей якої ховається в невеликий відсік з кришкою. Кабіна розрахована на двох пасажирів і має великий вантажний відсік. Проект вийшов цікавим і має право на життя. Ось тільки піти на конвеєр у автомобіля навряд чи вийде.

Читайте також:
Новий ЛуАЗ-969 2021 року: яким міг бути сучасний український позашляховик