X

Новітній Maserati MC20 розсекретили незадовго до прем’єри

Среднемоторное купе Maserati MC20 кардинально отличается от всех моделей итальянского производителя, новинка станет флагманом в линейке

Суперкар Maserati MC20, який має стати флагманом у лінійці італійського виробника і посісти місце Maserati MC12, вже неодноразово з’являвся в мережі. Ось тільки раніше модель демонстрували виключно в щільному камуфляжі. А зараз у мережу злили офіційні фото новинки, абсолютно без маскування. І це напередодні прем’єри, яка має відбутися менше ніж за добу.

З огляду на опубліковані знімки, новітній MC20 являє собою двомісне купе з дверима типу “крила метелика”. Зовні воно кардинально відрізняється від усіх моделей, які наразі випускає компанія Maserati. Кузов виконано з алюмінію і легких композитних матеріалів, завдяки чому вага автомобіля становить лише 1470 кг. У передній частині купе можна відзначити елегантну решітку радіатора і гострі повітрозабірники, а в задній — тонкі світлодіодні ліхтарі.

У салоні середньомоторного купе встановлено ковшоподібні сидіння з чудовою бічною підтримкою, цифрову приладову панель і мультимедійну систему з великим сенсорним екраном. Вибір режимів водіння здійснюється за допомогою шайби, встановленої на центральному тунелі. В оздобленні салону використана висококласна шкіра, алькантара і вуглецеве волокно.

Однак хоч би якою інтригою був дизайн, найголовніше для суперкара — це силова установка. Новий Мазераті MC20 оснащений 3,0-літровим двигуном V6 з двома турбінами, який отримав назву Nettuno, і може видавати до 621 к.с. і 730 Нм крутильного моменту. Агрегат працює в парі з восьмиступінчастою коробкою передач Getrag із подвійним зчепленням. Розгін до “сотні” займає лише 2,9 с, а 200 км/год купе набирає за 8 секунд. Максимальна швидкість становить 325 км/год.

Читайте також:
Maserati вивела на тести "бюджетний" кросовер (фото)

У майбутньому виробник має намір випустити варіанти суперкара з гібридною і повністю електричною силовою установкою. На сьогодні відомо, що остання дасть змогу набирати “сотню” за 2,8 секунди, а запас ходу на одному заряді становитиме 380 км.