X

Нове хардкорне купе BMW M4 CS готове до серії

На конвейер 543-сильную «двухдверку» поставят в июле, продажи стартуют позже в этом году

Компанія BMW повністю розсекретила довгоочікуване нове хардкорне купе M4 CS. У сімейній лінійці воно посідає місце між Competition та CSL. Фактично це той самий M3 CS, але в дводверному кузові.

Обидві моделі використовують 543-сильний рядний шестициліндровий двигун з подвійним турбонаддувом. Пыковий крутний момент досягає 649 Нм. Працює він у зв’язці з 8-ступінчастою автоматичною коробкою Steptronic та «фірмовою» системою повного приводу BMW M xDrive. З місця до першої сотні M4 CS прискорюється за 3,2 секунди. Максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на 302 км/год.

За даними виробника, BMW M4 CS вийшов на 20,4 кг легшим за M4 Competition. Досягти такого результату дозволило використання армованого вуглецевим волокном пластику. З нього виготовили частину кузовних панелей. Зокрема, капот, передній сплітер та задній дифузор. Також з такого пластику центральна консоль, підкермові пелюстки та декор інтер’єру. Вихлопна система BMW втратила 3,8 кг. Плюс до цієї «дводверки» дісталися легші сидіння M Carbon.

Тим, хто планує перевірити M4 CS на трасі, BMW пропонує безплатно трекові шини. Їх встановлять на легкосплавні M-диски у чорному або золотому кольорі спереду діагоналлю 19 дюймів, ззаду — 20 дюймів.

На старті продажів новий BMW M4 CS запропонують у кольорі Riviera Blue або Frozen Isle of Man Creen. Частина елементів екстер’єру, включаючи корпуси бічних дзеркал, бічні спідниці та вставки на капоті, бампери у купе із голого карбону. Також з карбону велика безрамкова решітка радіатора з червоною окантовкою та шильдиком «CS». Такий самий значок є на багажнику. Доповнюють стильний образ жовті ходові вогні у фарах.

M4 CS оброблений чорною шкірою та алькантарою з червоними декоративними штрихами. Дверні пороги, центральна консоль та спинки сидінь прикрашені логотипом «CS».

Читайте також:
На дорожніх тестах помічено новий «заряджений» седан BMW M5 (фото)

Виробництво BMW M4 CS у липні, а постачання пізніше цього року. Стартова вартість купе — 124 675 доларів. Для порівняння, M4 Competition xDrive коштує на 35 200 доларів дешевше.