X

Нові батареї для електромобілів здатні заряджатися за 10 хвилин

Один блок обеспечит запас хода до 150 км

Ізраїльський стартап StoreDot створив унікальну акумуляторну батарею для електромобілів. Новинка здатна зробити справжню революцію в електромобільному світі, оскільки її можна повністю зарядити лише за 10 хвилин.

У розробці новинки брали участь концерни Daimler, Samsung Ventures і TDK. На створення і тестування акумулятора у стартапа пішло більше трьох років. Зараз робота над батареєю вийшла на фінальний етап, і вже в 2024 році StoreDot має намір поставити її на конвеєр. Довгостроковою перспективою компанія називає 2028 рік, але не пізніше.

Акумуляторні батареї нового зразка мають 4680 осередків. У їх складі використовується не графіт, як у традиційних літій-іонних, а напівпровідникові наночастинки. Згодом їх мають намір замінити кремнієм, щоб здешевити. За словами виробника, це дасть змогу зробити батареї більш безпечними і збільшити термін їх служби.

Читайте також:
В Польше начнут выпускать инновационные аккумуляторы для электромобилей

До того ж для виробництва не потрібно створювати нові лінії. Прекрасно підійдуть ті, на яких зараз збирають літій-іонні акумулятори, що суттєво знизить витрати. Докладні характеристики поки що не розголошуються. Інсайдери стверджують, що енергії одного блоку вистачатиме більше ніж на 150 км шляху.