X

Новий Alfa Romeo Giulia буде 1000-сильним електромобілем

Суперседан станет второй «батарейной» моделью бренда

Alfa Romeo Giulia відродиться як електромобіль потужністю до 1000 к.с. та запасом ходу в 700 км. Про це в інтерв’ю Autocar розповів генеральний директор італійської компанії Жан-Філіп Імпарато. На ринку електричний Giulia з’явиться приблизно в середині десятиліття та стане другою електричною моделлю бренду.

Новинці обіцяно «дуже крутий» екстер’єр та менш традиційні форми. Зі слів Імпарато, Giulia перетвориться на щось середнє між седаном та універсалом. Як і всі майбутні електромобілі альянсу Stellantis він отримає платформу STLA та 800-вольтову електричну архітектуру. Час заряджання батареї від 10 до 80% ємності складе 18 хвилин. Запас ходу сягне 700-800 км у вимірювальному циклі WLTP.

У базовій модифікації електричний Giulia зможе запропонувати приблизно 345 к.с., потужніша версія Veloce — близько 790 к.с. Також підтверджено хардкорний Alfa Romeo Giulia Quadrifolio потужністю близько 1000 к.с. За попередніми даними, топова версія буде повнопривідною. Не виключено, що Giulia Quadrifolio отримає ту ж силову установку, що і майбутній Maserati Granturismo Folgorе. У останнього вона тримоторна (один спереду, два ззаду) із функцією векторизації крутного моменту.

Читайте також:
BMW представила конкурента Alfa Romeo Giulia GTA

Також Імпарато поділився подробицями реалізації стратегії електрифікації бренду, відповідно до якої до 2027 року всі моделі Alfa Romeo будуть електричними. У 2024 році на ринок вийде електричний кросовер Brennero, який також буде доступний як «м’який гібрид». А перший «чистий» електромобіль Alfa Romeo з’явиться роком пізніше. Що це буде, седан чи кросовер Імпарато не поточнив. Прем’єру електричного Giulia заплановано на 2026 рік. Не виключено, що цього ж року з’явиться електричний наступник компактного кросовера Stelvio.