X

Новий бензиновий мотор Ford здивує величезною віддачею

Агрегат сможет выдавать до 1015 л.с. мощности

З кожним роком норми щодо викидів СО2 автомобілями стають жорсткішими, а штрафи для виробників за їх порушення – вищими. У зв’язку з цим багато компаній відмовляються від потужних моторів і переводять свої моделі на електротягу.

Водночас Ford розпочав розробку альтернативних високопродуктивних агрегатів. Наразі концерн працює над ще однією модифікацією монструозного Godzilla. Йдеться про версію з подвійним наддувом, яку вже почали тестувати на важких пікапах серії Super Duty.

Відомо, що бензиновий мотор V8 від Форд об’ємом 7,3 літрів зможе видавати до 1015 к.с. Це не найбільший показник. Установка Godzilla від Merkel Racing Engines з подвійним турбонаддувом розвиває 1114 к.с. Крутильний момент нового двигуна поки що невідомий, але навряд чи він перевершить нинішній турбодизель Power Stroke з 1424 Нм.

Читайте також:
Для грузовых автомобилей испытывают двигатель нового типа (видео)

У грудні 2020 року компанія вже заявляла про розробку потужного бітурбованого двигуна Megazilla. Його основою має стати 7,3-літровий V8 Predator з віддачею в 436 к.с. За словами провідного інженера компанії, віддача мотора збільшиться щонайменше удвічі. Мабуть, йдеться якраз про новий Ford Godzilla V8.