X

Новий бестселер: найдешевший кросовер Kia здивував технологіями

Бюджетный кроссовер Kia Sonet 2021 получил 30 уникальных опций, которые выделяют его на фоне моделей других компаний

Модельний ряд кросоверів і позашляховиків корейського виробника Kia просто величезний. Однак у ньому знайшлося місце ще одній новинці — компактному SUV Sonet. Він стане найбільш бюджетним у своєму сегменті. На початковому етапі модель з’явиться в Індії, де і буде налагоджено її виробництво, а надалі вона буде представлена і на глобальному ринку. Тому чекаємо!

Kia Sonet 2021 базується на тій самій платформі, що і Hyundai Venue. Новий кросовер Кіа отримав молодіжний дизайн з унікальним оформленням С-подібної стійки і заокругленим заднім склом. Також можна виділити світлодіодну оптику з оригінальною графікою і фірмову решітку радіатора «тигровий ніс». Незважаючи на свою компактність, новий Sonet має вигляд справжнього позашляховика. Такого ефекту було досягнуто завдяки високому дорожньому просвіту, пластиковому оздобленню на нижній частині кузова, передній захисній пластині і рейлінгам на даху.

Салон Kia Sonet не менш стильний і дуже сучасний на вигляд. До його оснащення увійшла цифрова приладова панель з 10,25-дюймовим екраном, мультимедійна система з аналогічним дисплеєм, спортивне багатофункціональне кермо, сидіння з вентиляцією, Аудіосистема BOSE Premium з сімома динаміками і світлодіодне підсвічування. Також, незважаючи на свою бюджетність, нова модель Kia отримала широкий спектр систем безпеки і допомоги водієві.

Читайте також:
Маленький Sportage: новий Kia Stonic показали на фото

Серед них навігація в режимі реального часу, оновлення карт повітрям, система вентиляції повітря із захистом від вірусів, голосовий помічник, бездротова зарядка смартфона з функцією охолодження, система допомоги при гальмуванні і парковці, шість подушок безпеки, система дистанційного запуску двигуна через UVO Connect і Smart Key. А загалом виробник говорить про 30 різних опцій, які є унікальними для цього сегмента.

Щодо моторної гами, то вона аналогічна співплатформному кросоверу Hyundai і охоплює 1,2-літровий бензиновий двигун потужністю 83 к.с., 1,0-літровий із віддачею в 120 к. с. і 1,5-літровий дизельний мотор, який видає 100 к. с. Агрегати сумісні з п’яти- і шестиступінчастою «механікою», інтелектуальною МКПП без педалі зчеплення, шестидіапазонним «автоматом» або семиступінчастим роботом. Отже, завдяки широкому вибору і потужному пакету сучасних опцій, новий Кіа Сонет 2021 зуміє догодити величезній кількості покупців.