X

Новий BMW X2 похвалився підсвіченими «ніздрями»

Премьера кроссовер нового поколения ожидается до конца этого года

Про те, що BMW готує новий кросовер Х2, відомо вже давно. Прототипи BMW X2 другої генерації неодноразово помічали під час дорожніх тестів у різних куточках Європи. Офіційну дату прем’єри новинки поки не оголошено, але, як очікується, це відбудеться ще до кінця 2023 року. На це вказує рекламна кампанія, яка розпочалась із публікації першого тизера нового X2.

Назвати зображення, опубліковане керівником відділу дизайну BMW Домагою Дукечем, надто інформативним не можна. Але варто зазначити деякі цікаві моменти. Наприклад, підсвічені ґрати радіатора та С-подібні світлодіодні денні ходові вогні. Також можна точно сказати, що у наступного X2 купеподібний кузов із похилою лінією даху та ще більш нахиленим заднім склом. Завершує образ невеликий статичний спойлер.

Відомо, що BMW X2 наступного покоління побудований на платформі BMW FAAR, яка використовується нинішнім X1. Чекати на двигуни більш ніж з чотирма циліндрами під капотом нового кросовер не варто. Топова версія M35i xDrive, ймовірно, отримає 2,0-літровий турбодвигун потужністю 312 к.с. Молодші версії укомплектують бензиновими та дизельними двигунами з різним ступенем електрифікації.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от BMW (@bmw)

Також у нового Х2 буде повністю електрична версія — iX2. Виробництво електрокросовера налагодять у Німеччині з кінця цього року. На конвеєрі він займе місце поряд з iX1 та, за деякими даними, розділить із ним силові агрегати. Це означає, що BMW iX2 отримає два електродвигуни сукупною віддачею 313 к.с. та 494 Нм крутного моменту.

Читайте також:
Продажі нових автомобілів BMW в Україні встановили рекорд

У продажу новий BMW X2 з’явиться у 2024 році.