X

Новий «бюджетний» кросовер Rivian R2 вперше показав своє обличчя (відео)

Официальная премьера новинки состоится 7 марта

Rivian опублікувала відео за участю свого першого «доступного» кросовера R2. Дебютний показ новинки відбудеться 7 березня. Поки ж доведеться задовольнятися фірмовою світловою смугою на всю ширину передньої частини автомобіля та овальними фарами. Решта залишилася «за кадром». Імовірно, задня оптика також буде «сімейною». У R1S та R1T це широка горизонтальна смуга, що перетікає на боковини.

Уже відомо, що Rivian R2 буде меншим та доступнішим за R1S. Як раніше припустив генеральний директор компанії Р.Дж. Скариндж, цінник «бюджетної» новинки складе від 45 000 до 50 000 доларів. Це трохи більше, ніж стартова ціна потенційних конкурентів, таких як Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E, Kia EV6 та Hyundai Ioniq 5.

Подробиці про силову установку нового кросовера тримають в секреті. Також немає даних про запас ходу Rivian R2. Не виключено, що до офіційної прем’єри компанія поділиться новими подробицями про майбутній «бюджетник».

Очікується, що попит на Rivian R2 буде настільки великим, що компанія зіткнеться із проблемою нарощування виробництва. Зі слів Р.Дж. Скаринджа, новий кросовер може стати для Rivian чимось подібним до Tesla Model 3. Можливо, це одна з причин будівництва нового заводу вартістю 5 мільярдів доларів у Джорджії.

Читайте також:
Власники Rivian R1T зможуть дивитися фільми на природі