X

Новий Chery Tiggo 5 отримав екран у стилі Tesla

Компактный китайский кроссовер Chery Tiggo 5 получил близнеца с более интересным салоном и современными функциями

Компактний китайський кросовер Chery Tiggo 5 отримав близнюка з більш цікавим салоном і сучасними функціями.

Його попередник, Chery Tiggo 5, який досить популярний і у нас, виглядає набагато скромніше.
Однак за частиною витривалості це була одна з перших китайських машин, яка порадувала власників. Chery Tiggo 5 після 2 років експлуатації і 50 тисяч пробігу виглядав просто чудово.

Лінійка бюджетних кросоверів Chery Tiggo доволі популярна. Зокрема і на домашньому ринку. Крім того, кілька років тому Чері створила дочірній бренд Cowin для Китаю. Такі автомобілі орієнтовані передусім на молодих покупців. Брат-близнюк Chery Tiggo 5 помітно оновився для нового модельного року.

Компактний кросовер називається Cowin X5, п’ятірка в назві, мабуть, якраз відсилає до спорідненості з Чері Тігго 5. Зовні від донора новинка відрізняється оформленням передньої решітки і пофарбованою в чорний колір верхньою секцією багажних дверцят.

Читайте також:
У Мережі показали новий преміальний кросовер Chery

Але всередині відбулися більш серйозні зміни. Так, новий кросовер отримав великий вертикальний сенсорний екран мультимедійної системи, на ньому ж тепер розміщене керування кліматичною установкою.

Змінилися матеріали оздоблення — крісла тепер можуть бути оббиті шкірозамінником бордового кольору. Окрім іншого, в списку оснащення значаться підігрів передніх сидінь, панорамний дах, камера заднього виду.

Оновилася і силова установка. Турбований чотирициліндровий двигун об’ємом 1,5 л тепер розвиває 156 к.с. і працює в парі з 6-шестиступінчастою механічною КПП. Але колишня версія цього мотора на 152 к. с. залишилася, такий двигун поєднується з 5-ступінчастою МКПП або варіатором.

Читайте також:
Китайці представили преміального суперника Skoda Kodiaq з ім'ям від BMW

Купити Chery Tiggo 5 2020 в особі Cowin X5 можна від 11,5 тис дол, у той час як топова комплектація стартує з 15,2 тис доларів.

Chery Tiggo 5, який вже продається в Україні, виглядає практично так само, але отримав 2-літровий атмосферний мотор потужністю 139 сил. Він єдиний, але до нього можна вибрати одну з двох КПП – механіку на 5 ступенів або варіатор.

Ціна новинки у офіційних дилерів 16,3 і 18,2 тисячі доларів в залежності від типу коробки передач.

А що стосується мультимедійної системи, то вона більш скромна, але теж непогана. 7-дюймовий дисплей системи відмінно вписався в передню панель. На екран виводиться зображення з камери заднього виду, є роз’єми USB / iPod і AUX, система також може відтворювати файли з карти SD. Штатний звук не преміальний, але гідний, за нього відповідають 6 динаміків.

Панель управління системою дублюється на кермі. Нічого особливого, але, будемо сподіватися, в новому поколінні Chery Tiggo 5 покаже і нам свою мультимедійну систему. Майже як у Tesla.