X

Новий Citroen C5 з незвичайним кузовом виїхав на дорогу

Соперника нового Ford Mondeo презентуют в апреле этого года

Про те, що французька компанія готується випустити на ринок нове покоління Citroen C5, стало відомо в 2020 році. Виробник заявив, що модель змінить форм-фактор і стане представником більш затребуваного сегменту кросоверів. Новинку вже ловили на тестах, але в дуже щільному камуфляжі. А нині авто потрапило в поле зору фотошпигунів із незначним маскуванням, яке дало змогу роздивитися силует новинки.

Судячи зі знімків, новинка отримає збільшений дорожній просвіт і динамічний силует. Також проглядаються риси концепту Citroen CXperience. Новий Сітроен С5 отримає тонкі фари, агресивний передній бампер із широким повітрозабірником, довгий капот “плавник” на даху і невеликий спойлер, а також характерний пластиковий обвіс по периметру кузова.

Відомо, що новий Citroen C5 буде побудований на модульній платформі EMP2 новоствореного концерну Stellantis, яка також лежить в основі Peugeot 508. Як результат, у цих моделей будуть аналогічні силові установки, щоправда Citroen не отримає дизельних моторів. Натомість компанія запропонує кілька гібридних агрегатів. Дебют моделі відбудеться в квітні 2021 року в рамках Шанхайського автосалону, а на ринок авто вийде не раніше осені.

Читайте також:
Peugeot и Citroen отказываются от дизельных двигателей в пользу электромобилей

До речі, найближчим суперником французької моделі виявиться новий Ford Mondeo, який зазнав схожі метаморфози і готується підкорити покупців в образі кросовера.