X

Новий Citroen e-C3 коштуватиме менше 27 000 доларів

На рынке электрический хэтчбек появится в первом квартале 2024 года

Citroen планує заново винайти C3 як один з найдешевших електромобілів у Великої Британії. Нове покоління суперміні дебютує цієї осені. На ринку новинка під назвою Citroen e-C3 з’явиться на початку 2024 року. Стартовий цінник складе менше ніж 27 000 доларів. Про це з посиланням на нового генерального директора компанії Тьєррі Коскаса повідомив Auto Express.

Citroen e-C3 використовуватиме «розумну платформу» Stellantis, яка дозволить знизити витрати на виробництво. Ця архітектура являється еволюцією архітектур CMP та e-CMP, які досі використовувалися лише в Індії та Південній Америці. Саме це дозволило зробити e-C3 на 13 000 доларів дешевшим за Vauxhall Corsa Electric.

Зі слів Коскаса, e-C3 залишиться хетчбеком В-сегменту, порівняним з існуючим С3. Габаритна довжина складе «близько чотирьох метрів». На одному заряді батареї він зможе проїжджати понад 300 км. Жодної інформації про ємність батареї або продуктивності немає.

Виробництво нового Citroen e-C3 налагодять на заводі Stellantis у Трнаві, Словаччина, де виробляються C3, а також Peugeot 208. Чи будуть у e-C3 нового покоління «паливні» версії, Коскас повідомити відмовився. Оскільки інші моделі на Smart Platform пропонуються з 1,2-літровим бензиновим двигуном PureTech, цілком імовірно, що e-C3 не буде виключенням.

Citroen e-C3 стане одним із засобів захисту європейського ринку від китайських виробників, які швидко просувають свої дешевші електромобілі. Зі слів топ-менеджера, у цьому бренд покладається на свою більш ніж 100-річну історію.

Читайте також:
У Citroen C5 Aircross з'явилася більш економічна та доступна версія

У планах компанії збільшення частки продажів на європейському ринку до 5%. Це на чверть більше, ніж 2022 року. Друга мета — 30% продажів за межами Європи, включаючи Близький Схід, Південну Америку, Індію, Туреччину та Африку.