X

Новий Daihatsu Copen показали на перших фото

Сроки выхода родстера третьего поколения на рынок пока не объявлены

Компанія Daihatsu, яка належить Toyota Motor, анонсувала прем’єру родстера Copen третього покоління. Презентація новинки відбудеться у жовтні в рамках Japan Mobility Show у Токіо. Напередодні дебюту Daihatsu опублікувала кілька зображень наступного Copen.

Як повідомляється, зі зміною поколінь родстер перейде із категорії кей-карів у «вищу» лігу. «Третій» Daihatsu Copen стане представником того класу автомобілів, для покупки яких у Японії необхідно мати персональне місце для паркування. На кей-кари, габарити яких обмежені 3,5 метрами у довжину та 1,5 метрами у ширину, ця вимога не поширюється.

Габаритна довжина нового Daihatsu Copen складає 3,84 метра, ширина — 1,7 метра. Відстань між осями — 2,23 метра. Це гарантує водієві та пасажиру більше місця у салоні.

Зовні третій Daihatsu Copen повністю повторює стиль першого покоління моделі з її характерним силуетом та круглою оптикою. Інтер’єр повністю оцифрований, від панелі приладів до сенсорних пультів. Від дощу та вітру пасажирів родстера захистить жорсткий складний верх.

Ще одна новація — задній привід, тоді як родстери двох попередніх поколінь були передньопривідними. Об’єм базового двигуна збільшений з 0,6 до 1,3 літра.

Всі роки існування родстер пропонувався виключно з правим кермом, хоча у 2000-х роках він офіційно продавався в Європі. Чи з’явився Daihatsu Copen третього покоління за межами японського ринку — не уточнюється.

Читайте також:
Mazda оновила родстер MX-5 Miata (фото)