X

Новий debussy за 15 000 євро: більше ніж електрокар (відео)

Электромобиль eBussy умеет трансформироваться и менять кузова благодаря модульной конструкции

Німецька Electric Brands готова вивести на ринок абсолютно новий електромобіль eBussy з базовою ціною трохи більше 15 000 євро. В його основі — трансформована платформа. Завдяки їй виробник планує випустити цілу лінійку транспортних засобів. Серед них будуть пікап, кемпер і навіть кабріолет.

Новинка отримала привабливу зовнішність, в якій простежуються нотки ретро. Плавні лінії кузова, округлі фари, з’єднані чорною панеллю з логотипом посередині роблять його схожим на Honda E. Також помітні відверті відсилання до легендарного Volkswagen T1.

Чергове нововведення чекає в салоні — це рухоме кермове колесо. Його можна встановити зліва, справа або посередині. Це стало можливим завдяки технології drive-by-wire. Вона передбачає заміну механічних вузлів кермового управління електронними.

Базовий ebussy укомплектований мотор-колесами потужністю до 20 к.с. з хорошим крутильним моментом 1000 Нм. Двигуни живляться від акумулятора ємністю всього 10 кВтг, здатного забезпечити пробіг до 200 км. Завдяки батареї на 30 кВтг автомобіль зможе проїжджати до 600 км.

Очікується, що на ринку Європи продаж eBussy розпочнеться в 2021 році. Цінник вже відомий. Базову версію eBussy оцінили в 15 800 євро. При цьому найдорожчим буде кемпер — 28 800 євро.