X

Новий електричний Beetle надійшов у продаж, але продає його не Volkswagen

Клон легендарного «Жука» выводит на рынок марка Ora, принадлежащая Great Wall

Ora, що належить концерну Great Wall, анонсувала продаж нового електрокара — Ballet Cat. По суті, новинка є практично точною копією популярної моделі Beetle, яку Volkswagen поставив на конвеєр у 1938 році. Ймовірно, викрити китайську марку в плагіаті так і не вдалося. За деякими даними, в Китаї продаж Ballet Cat стартує 30 березня.

Навесні минулого року Ora привезла на автосалон в Пекіні концепт під назвою Punk Cat, який викликав величезний інтерес у Volkswagen і її юристів. Автомобіль був клоном класичного Beetle. Серійну версію електрокара перейменували в Ballet Cat, злегка підкоригувавши їй зовнішність. У автомобіля інша оптика і корпуси дзеркал заднього виду.

Форму кузова з похилою лінією даху і капота міняти не стали. Вона, як і раніше, натякає на оригінал. Незважаючи на зовнішню схожість, перешкодити випуску китайського клону Volkswagen не вдалося.

Ora Ballet Cat вийшов більшим за оригінальний Beetle. Китайський електрокар досягає в довжину 4,4 м, що на 0,4 м більше, тоді як ширина і висота однакові — 1,9 і 1,6 м відповідно.

У рух його приводить один електромотор, встановлений на задній осі. Його потужність — 171 к.с. Максимальна швидкість — 155 км/год. Акумуляторів два, покупці можуть обрати варіант більшої або меншої ємності — 47,8 або 59,1 кВтг. Очікується, що Dora Ballet Cat з батареєю більшої ємності може проїжджати на одному заряді акумулятора 500 км.

Читайте також:
Тепер офіційно: новий позашляховик від суббренда Great Wall виходить на ринок