X

Новий електричний Hyundai Kona вийшов на дорожні випробування

Официальная премьера новинки ожидается в начале 2023 года

Motor1 опублікував шпигунські знімки наступного Hyundai Kona EV. Прототип нового електричного кросовера помітили поряд із німецьким технічним центром компанії. Від сторонніх очей кузов автомобіля захищений товстим шаром камуфляжу. Але на фото добре видно лючок зарядного порту у центрі закритої передньої панелі. Там він розміщений і в актуальної моделі.

У зовнішності прототипа проглядаються риси нового Hyundai Tucson, але загальні контури кузова збережені. На місці залишиться й колишня оптика. Не виключено, що зі зміною поколінь кросовер трохи додасть у габаритах.

За неофіційними даними, наступний Hyundai Kona EV отримає оновлення аналогічні Kia Niro EV нового покоління. Ємність батареї кросовера збільшать із 68 до 68,4 кВтгод, що навряд чи вплине на запас ходу. Потужність топової версії збережеться на рівні 204 к.с., але крутильний момент зменшать з нинішніх 395 Нм до 255 Нм.

Раніше фотошпигунам вдалося зазирнути в салон нового Kona. Він серйозно змінений порівняно з актуальною моделлю і загалом більше нагадує Hyundai Ioniq 5 зі здвоєним дисплеєм на передній панелі.

Прем’єра нового Kona EV очікується на початку 2023 року. Тоді ж будуть представлені бензинові та гібридні модифікації кросовера наступної генерації. Відомо, що в новому поколінні у Kona з’явиться гаряча N-версія. Перші чутки про «заряджений» кросовер вже ширяться мережею.

Читайте також:
Hyundai змінила терміни виходу на ринок Ioniq 7