X

Новий електричний кросовер Volvo – яким він буде

В продажу шведское кросс-купе поступит в сентябре 2021 года

Автомобілі в кузові крос-купе непогано продаються, тому їх можна зустріти в лінійках більшості виробників. Не залишилася осторонь і Volvo, яка вирішила додати в свій модельний ряд модель такого формату.

За словами генерального директора компанії Хакана Самуельссона, новинка дебютує 2 березня 2021 року і стане другою повністю електричною моделлю в лінійці Volvo. Вона буде заснована на новітній модульній платформі СМА, на якій базується електрокросовер XC40 Recharge. На відміну від співлатформної моделі, новий кросовер Вольво отримає більш обтічний кузов.

У компанії уточнили, що, незважаючи на нову форму даху і зміну архітектури салону, рівень комфорту не зменшиться навіть для задніх пасажирів. Єдине, що може постраждати, так це вантажопідйомність авто, але і над цим питанням ще працюють фахівці, щоб зменшити втрати до мінімуму. Крім стильного кузова, новинка отримає вужчі фари з великими блоками ДХВ і широку заглушку на місці традиційної решітки радіатора. Поки що це вся інформація про дизайн, скласти приблизне уявлення про зовнішність електрокара Volvo можна за допомогою стороннього рендера.

Читайте також:
П'ять нових електромобілів Volvo — перший уже готовий до дебюту

Про те, чи отримає новинка власне ім’я, поки що не уточнюється. Можливо, вона просто увійде в сімейство ХС40 як одна з варіацій моделі. Однак є ймовірність, що авто все ж дадуть свою назву, наприклад, Volvo XC50, яку компанія зареєструвала раніше, але досі не використала.