X

Новий електричний Mini Cooper: яким він буде

Опубликованы первые официальные фото электрохэтчбека Mini Cooper E

Mini Cooper вийде на ринок навесні 2024 року. І хоча до прем’єри ще далеко, BMW Group дозовано видає інформацію про новинку. Нова серія офіційних фото присвячена електричній версії хетчбека — Mini Cooper E.

Як видно на знімках, легедарний хетчбек зберіг знайомий силует, але є й деякі нововведення. Зокрема, більші фари та вигнуті задні ліхтарі. Також у стилістиці нових BMW виконані дверні ручки.

На фото салону видно круглий дисплей «мультимедійки» з анонсованим кілька днів тому новим голосовим помічником — британським бульдогом на прізвисько Spike. Вперше він з’явиться на публіці на автошоу у Шанхаї (18-27 квітня) у вигляді великоформатної скульптури, яка вітатиме відвідувачів стенду BMW.

Як повідомлялося раніше, електричний Mini Cooper укомплектують одним електродвигуном потужністю 184 або 218 к.с. залежно від модифікації. Версія з меншим мотором отримає батарею на 40 кВт•год, з більшим — на 54 кВт•год. Запас ходу складе близько 400 км.

Також новий Mini Cooper матиме бензинові модифікації. Їх виробництво налагодять у Великій Британії, тоді як електричний Mini збиратимуть у Китаї.

Дата прем’єри хетчбека нового покоління наразі не озвучена. Ймовірно, це станеться до кінця 2023 року. Також цього року Mini планує представити два нових електричних кросовери.

Читайте також:
Продажі електромобілів BMW зросли більше ніж удвічі