X

Новий електрокар BMW здивує салоном — перше фото

BMW стремится сделать свои электромобили прибыльными, но для начала необходимо преуспеть в технологиях и дизайне

Найцікавіша баварська новинка найближчих років — електрокрос BMW iNEXT. Автомобіль обіцяє долати 600 км на одній зарядці, зробити невелику революцію в дизайні і всіх здивувати своїм інтер’єром.

Ми не так давно показували загадкові зображення величезного дисплея на передній панелі, який простягнеться майже на всю її довжину. Тепер з’явилося перше фото рульового колеса, яке має не менш дивакуватий вигляд. Так, це шестикутник.

Натхненна автоспортом форма з усіченими верхньою і нижньою частинами має очевидні переваги перед круглим рульовим колесом в питаннях зручного хвату. Але фахівці БМВ наводять ще кілька важливих характеристик.

Читайте також:
BMW показала сразу три электромобиля — фото и характеристики

По-перше, шестикутна форма створює більш сприятливі умови для відпочинку рук, адже водію під час руху в автономному режимі все одно не можна відпускати кермо. По-друге, при зворотному переході в мануальний режим керування вдасться швидше зорієнтуватися про положення рульового колеса в повороті завдяки специфічній формі. Можливо, ми погодимося з баварськими фахівцями, варто про це подумати.

Крім того, в бічні частини рульового колеса вмонтовано оптоволоконні елементи, які показуватимуть різні попереджувальні сигнали. Зокрема, ця система покаже, коли можна увімкнути автопілот, а в який момент варто повернутися до самостійного керування автомобілем.

Читайте також:
BMW i4: убийца Tesla Model S с пробегом в 600 км

Електричний кросовер BMW iNEXT піти в серійне виробництво в 2021 році і стане найбільш технологічним автомобілем компанії.