X

Новий електрокар Chevrolet отримає мотори на 800 сил і запас ходу 700 км

Новинка находится на стадии разработки и предположительно будет представлена в 2022 году

Концерн General Motors має намір розширити свій вплив на деяких ринках. Причому це стосується не паливного сегмента, а електричного. Зовсім нещодавно він представив пікап GMC Hummer, який працює виключно на електротязі, а тепер розпочав підготовку схожої моделі Chevrolet. У пікапа поки що немає назви. Однак це не завадило інсайдерам зібрати про новинку кілька цікавих фактів, а також створити рендерне зображення.

На сьогодні відомо, що новий електромобіль Chevrolet буде побудований на сучасній модульній платформі GM BT1 і отримає кілька двигунів, які зможуть сумарно видавати до 800 к.с. Розгін до першої “сотні” у такому випадку потребуватиме щонайбільше 4 с. Запас ходу пікапа варіюватиметься від 480 до 720 км залежно від модифікації. Забезпечить такий пробіг акумуляторна батарея Ultium.

Новинка обіцяє бути стильною і водночас мати традиційний силует. Так, пікап Шевроле отримає декоративну панель на місці фальшрадіаторної решітки, дворівневу світлодіодну оптику, нефарбоване пластикове оздоблення в обвисі.

У салоні обіцяно сучасне оснащення, зокрема цифрову приладову панель і новітню мультимедійну систему з сенсорним екраном великого розміру. Останній передбачає голосового помічника Google, навігацію та “екосистему” додатків, знайомих іншим автомобілям GM. Також електричний пікап отримає широкий спектр систем допомоги водієві і асистентів безпеки. А загалом інтер’єр вийде доволі утилітарним і практичним. Оздоблення виконають із різних видів штучної шкіри та текстилю.

Конкурентами майбутнього електропікапа називають електричний Ford F-150, Tesla Cybertruck, Rivian R1T і Lordstown Endurance. Пікап Badger от Nikola також мав стати суперником, але General Motors відмовилася від співпраці, і шлях потенційної новинки до реальності закінчився. Випускати новий Chevrolet будуть на заводі концерну GM Factory ZERO. Імовірно, презентують машину в 2022 році.

Читайте також:
General Motors схвалили китайську підробку легендарного Corvette C1