X

Новий електрокар Renault отримав унікальне вміння, якого немає в інших автомобілів

У классического автомобиля появилась летающая версия — Air4

Появу аерокара Renault Air4 не можна назвати випадковістю. Його випуск приурочений до 60-річного ювілею класичного Renault 4. Нагадаємо, що перше покоління моделі випускали з 1961 до 1994 року. На початку 2021 з’явилася інформація про те, що марка має намір повернути автомобіль, але вже у вигляді електрокара. Renault запропонує потенційним покупцям електричний кросовер і фургон за мотивами класичної моделі Рено 4.

А доки ми все ще чекаємо появу електромобіля, новий Renault 4 постав трохи в іншому вигляді — літаючого автомобіля, який за шість місяців підготував центр моушн-дизайну TheArsenale. Renault Air4 являє собою кабіну на рамі, при цьому в автомобілі немає дверей. У салоні передбачено тільки одне місце — для пілота. Щоб зайняти його, необхідно відкинути кузов вперед.

Незважаючи на те, що на розробку нового дива техніки витратили всього шість місяців, аерокар справді може підніматися в небо. Поки в TheArsenale говорять про висоту польоту 15 метрів, але теоретично Air4 може піднятися на 700 метрів над землею.

У рух літаючу “четвірку” приводить електрична силова установка. Літій-полімерна акумуляторна батарея ємністю 90 000 мАг живить електромотори, які обертають гвинти. Водночас потужність силової установки озвучувати не стали. Максимальна швидкість — 90 км/год.

Серійного продовження у Air4 не буде. У Renault її розробку порахували занадто витратною і непотрібною. До кінця року аерокару відведена роль музейного експоната, який стоятиме в ательє Renault на Єлисейських полях у Парижі. Далі його чекає тур в Маямі, Нью-Йорк і Макао.

Читайте також:
Renault і Google презентували проекти з декарбонізації автовиробництва