X

Новий електромобіль: Kia вирішує долю свого спорткара

Производитель до сих пор не определился, что же будет с лифтбеком Kia Stinger дальше. Электромобиль — вполне реалистичный сценарий

Зовсім скоро південнокорейський виробник представить оновлену версію Stinger. Очікується, що ліфтбеку дістанеться інша передня частина і оцифрований салон. А ще — доопрацьований 3.3-літровий V6 з подвійним турбонаддувом.

Читайте також:
Новый электромобиль от Kia сможет заряжаться всего за 15 минут

Все це здається райдужним, якби не одне «але». Це оновлення може виявитися першим і останнім в біографії екстравагантного ліфтбека. Такий вердикт обіцяють мізерні продажі моделі, якими не задоволені в Kia. За підсумками 2019 року вони скоротилися на 18%, а в першому кварталі поточного просіли ще на 21%.

Перший весняний місяць і зовсім не порадував — продаж Kia Stinger впав одразу на 40%. Існує ймовірність, що виробник вирішить зовсім відмовитися від неприбуткової моделі. Тим паче, що ситуація з пандемією змушує багатьох автовиробників економити. Однак є й інший варіант — повністю протилежний цьому. Kia може змінити концепцію Stinger, зробивши його електрокаром.

Читайте також:
Новий хот-хетч від Kia: чим здивувала нова Cerato GT

Такого висновку дыйшли Top Gear. В інтерв’ю британським журналістам шеф-стиліст Kia Карім Хаббіб сказав, що, реагуючи на зростання популярності електрокарів, виробники мають трансформувати свої модельні лінійки з урахуванням цього чинника. При цьому нічого конкретно про Stinger дизайнер не сказав. Для ухвалення остаточного рішення у компанії є щонайменше три роки до закінчення життєвого циклу нинішньої моделі.