X

Новий електромобіль Smart зможе заряджатися швидше за смартфон

Модельный ряд Smart третьего поколения расширила электрическая версия. Ее презентуют на Парижском автосалоне.

Новий електромобіль Smart electric drive 2017 запропоновано у трьох варіантах. Одночасно презентують тридверну fortwo, п’ятидверний forfour і кабріолет Smart.

Новий «Смарт» оснащений електромотором потужністю 81 к.с. Він розганяє мікроавтомобіль до 130 км/год. Літій-іонна акумуляторна батарея на 60 кВт∙год забезпечує пробіг в 160 км.

Невелика дальність ходу Smart electric drive 2017 сповна компенсується дуже швидкою зарядкою. Навіть стандартне обладнання дає змогу повністю зарядити електромобіль лише за 2,5 години від побутової 220-вольтової розетки. Це вдвічі швидше моделі минулого покоління.

Як опцією електромобіль «Смарт» може бути оснащений швидким чарджером потужністю 22 кВт. З ним час повного заряджання скорочується лише до 45 хвилин. Тобто, новий електрокар Smart заряджається швидше, ніж смартфон.

Smart electric drive надійде в продаж на початку 2017 року. Купити електромобіль в Європі можна за 27 839 євро. А з урахуванням екологічних субсидій у деяких країнах ЄС ціна Смарт фактично знижена до 23 459 євро.